Härjedalen och backlopp

Löpning i fjällen. Det känns som jag är hemma!

Återigen har vi varit i Härjedalsfjällen. Och återigen har vi bott i svärföräldrarnas lägenhet med fjäll precis utanför dörra. Jag älskar det här livet. Lite vandring, lite renar, lite fika, lite löpning med många höjdmeter, och på kvällen lite mat och vin.

Fjällfika=Yoghurt, Mariekex och russin för Olle

Mia trivs också väldigt bra i fjällen. Hon har från tidiga barnsben gjort många riktiga fjällvandringar med många nätter i tält på fjället tillsammans med föräldrarna. Så hon har ju betydligt mer kunskap om det livet än vad jag har. Själv har det varit mest träningsläger i junioråldern och nu på senare år Härjedalsvistelse i funäsfjällen som jag lärt mig att både älska och kunna. Några gånger varje år både sommar och vinter drar vi hit.

Olle blev fjällhög hela tiden. Slängde sig i fjällfloran och bara skrek av glädje!

Känns också som att vår son Olle trivs däruppe. Inga nätter i tält ännu men en del dagsvandringar har det blivit.

I sol

I regn

I tjärn

Svärföräldrarna tipsade även om ett backlopp som gick av stapeln då vi var däruppe. Funäsdalsberget upp (Topploppet) gick av stapeln förra onsdagen. Ett sånt tips måste en ju ta vara på.

Snart i mål. Men även här är varje meter en kamp!
Foto: Lars Söderlind (svärfar som tog emot resterna av mig med kameran)

Vi startade nere vid Risnäset och sprang längs med Funäsdalssjön ca 1 km. Sen är det bara upp i backen på stigar och grusvägar tills vi når toppstugan. Blev 2:a:-) Segraren blev en orienterare från IKHP (Huskvarna). Lite roligt…. Här är man 65 mil hemifrån Stockholm. Ca 95 mil från min hemmaklubb Lekeryd i Småland. Jag kommer tvåa och blir inte ens bästa lokala löpare! Kul och jobbigt var det.

Pallen framför galen utsikt från Funäsdalsberget. Foto: Lars Söderlind

Segraren Andreas Jansson fortsatte sedan sin fjällturne upp till Åre och sprang riktigt bra under fjällmaraveckan. Så känns helt ok för mig att bli spöad med en hel minut uppför berget. Min tid blev 18.43. Lars (Lord) Nelson vann detta lopp förra året på en tid som var ca 30 sekunder bättre än min tid. Så gubben med en anande hälsporre är nöjd med insatsen.

Åter i Stockholm längtar jag bara upp igen.

Ett tips för er löpare som inte sprungit i fjällen. Gör`t!!!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s