Terräng-SM 2016

Det funkade trots bomullströja

Det funkade trots bomullströja

Då kanman titulera sig svensk mästare i terränglöpning! I.o.f.s. i gubbklassen M 40. Men ändock:)

Till Västerås och Rocklundaområdet bar så färden i förmiddags. Kallt som f…n på det stora blåsiga start och målområdesfältet. Var i god tid för att efteranmäla mig. Så lång väntan i kylan på start några timmar bort. Bara att hålla sig i rörelse hela tiden. På SM ska man ha sin klubbs linne. Kom på nån dag innan att jag inte har LSSK’s linne. Har bara mina egenköpta. Men hittade en bomulls t-Shirt med klubbens emblem på. Så bomull fick det bli…) I denna veteranklass som jag sprang i startar M 35-M 55 på samma gång. Är man som jag 42 år, startar jag i M 40 som sträcker sig från 40-45 år. Man hade lite koll på sin egna klass då ryggtavlans lapp på löparna visade vilken klass man sprang i. Min var handskriven med egen design p.g.a efteranmälan. Efter nåt varv då fältet splittrats upp en del, hade jag bara några stycken i M 35 en bit framför och sprang med ledaren i M 45 och en kille från Hälle i min egna klass. Fick ligga på rätt bra för att följa M 45:an på det flacka gräspartiet. Idag viks det inte ner!!! Det ska sägas att de flesta terrängmästerskapsbanor är rätt tråkiga. Inte mycket till terräng inte… Brukar vara ett stort platt gräsfält där man springer kors och tvärs och sedan ofta en endaste liten stigning på varje varv. Så även här. Vi sprang 8 km på en 2 km-bana. Alltså 4 varv. Alltså 4 backar att jobba med. På andra och tredje varvet i backen gick jag förbi han från Hälle i min egna klass för att markera lite. Kan alltid vara lite knäckande för den andre. Fick smaka på samma medicin själv för två veckor sedan på Öis-loppet då en urstark Oskar Lund knäckte mig. Men nu var det min tur. Och jag kände att han blev lite psykad av det. Ja även i en simpel sport som löpning kan det vara guld värt med lite rävspel och ett bra psykiskt övertag. Några hundra meter innan backen på sista varvet gjorde jag en fartökning och tryckte allt vad jag hade i backen som var ganska nära mål. Och det räckte till en 5 sekunders seger före denne Hälle-löpare som inte såg helt nöjd ut med sitt silver efter målgång. Hörde att han och loppets trea stod och småpratade lite frågande innan prisceremonin. ”Ja det dök upp någon med handskriven nummerlapp och ingen riktig löpartröja”

Såhär ser den ut., guldmedaljen:)

Såhär ser den ut., guldmedaljen:)

Ja nu kanske det är dags att knyta ihop löparsäsongen för 2016 och försöka sig på att åka nåt rullskidspass innan Vasaloppet. Senaste passet var i maj tror jag…?

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Terräng-SM 2016

 1. Peter n skriver:

  Så jäkla grymt alltså!Jättegrattis till prestationen! Nu får du ta tag i rullskidorna så du inte blir efter storebror i spåret.😉

 2. Stefan Davidsson skriver:

  Stort Grattis Dolla!
  Ja jag skrev ju sist att det aldrig går att räkna bort ”Gubben”
  så rätt jag hade (kul att ha det nån gång)
  Jag ser redan texten på inbjudan till ÖIS-Loppet nästa år ”Svenske mästaren kommer till Ölmstad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s