Tjurruset 2016

En trädgren stal min cykelkeps

Årets Tjurruset bjöd på bästa och vackraste banan hittills sedan 2012 då jag började springa detta lopp. 10,1 km. 440 höjdmeter och vackert väder. Flottsbro var platsen.

image

Brorson Viggo körde först kalvruset och sprang in på en grym 11:e plats. Alltid kul att se Viggo springa. Ser liksom lätt ut:)

image

Esa och jag var sen på tur för att starta årets Tjurruset som började direkt uppför Flottsbros slalombacke. Gött med lite syra i benen direkt..) Tog det ändå rätt lugnt upp då jag hela veckan efter Lidingöloppet tampats med en trasig vadmuskel. Behövde känna av kroppafaan lite först. Kändes ändå bra och var inte långt efter på toppen. Uppe i ledningen efter drygt 1 km. Låg och drog i tät på fina stigar . Kändes faktiskt väldigt bra. Så bra så jag nästan blev förvånad att fyra pojkar fortfarande låg tätt i rygg då jag vände mig om efter några kilometer.

image

Tappade kepsen efter halva loppet…  En trädgren stal den. Var magin borta nu? Tre pojkar sprang om mig efter ca 5-6 km. Bet i och hängde på. Men började bli rätt sliten här. Kämpade ändå på rätt bra på fjärde plats. Tappade lite mark i en nedförsbacke som följdes av vadning i vatten. Men sen vid 8 km kom en magiskt lång och fin stigning. Sprang om Micke, trean i loppet och fick en liten lucka. Vet dock att denna kille är grym på både nedförsbackar och träsk. Och det var just detta som väntade den sista kilometern. Klarade mig nedför slalombacken. Och trodde att även träsket (som för övrigt gick åt helvete…) klarades av som trea. Helt plötsligt såg jag Mickes ryggtavla framför mig. Hur gick det till? Antar att det gick till såsom att Micke är orienterare och smart och jag är inte nåt av det…) Nåja, kom in som 4:a inte långt ifrån segern. Ca 35 sek…Trodde jag. Det visade sig att en kille från andra startgruppen som startade 10 min efter vår startgrupp spöade skiten av oss allihop med över 2 minuter. Respekt!

image

Esa och jag nöjda efter skogsbesöket.

Placeringen blev således 5. Och tiden blev 51.04. Väldigt nöjd med detta. Har ju knappt tränat riktig skogslöpning sedan i våras. Men tekniken kändes riktigt bra i skogen. Esa kom in på 22:a plats helt oberörd efter två veckors träningsuppehåll p.g.a. förkylning.

Nu är det bara att ladda om batterierna. Till helgen väntar Öis-loppet i Småland och vad jag hört om startlistan får jag nog vara nöjd med en topp 6 placering där. Riktigt vassa löpare kommer till start. Då ska vi ner ner i källaren!

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s