Baissandet har börjat

image

    Olle och jag på väg ut i skogen med bärstol. En ny och trevlig vana. Båda två älskar det!

Ja nu börjar de berömda tre tävlingarna tre helger i rad. Lidingöloppet, Tjurruset, ÖIS-Loppet. Viktigaste perioden i mitt tävlande. Sen sist har det tränats för lite, sökts energi och ätits för mycket chips. Pappaledigheten har börjat nu. Och det är full fart på Olle. Vi snittar nog 2,5 mil promenad/jogg per dag då han just nu vägrar sova hemma med pappa. Så vikten håller jag i alla fall. Måste få tummen ur nu och köpa en joggingvagn! Detta gående har börjat stjäla energi som är tänkt att sparas till lite kvalitativ träning.  Nu börjar baissandet… Men denna gång finns det nog fog fört. Med en liten kille hemma på dryga ett år förstår många av er att det är liksom inte bara att sticka ut och träna hursomhelst alltid. Men gudarna vet att jag gör mitt bästa för att hitta tillfällena. Och ibland då tillfälle ges, finns inte alltid energin att dra av värsta brötintervallpasset…) Men visst, en del pass har ju gjorts sen sist. Ett midnattslopp har också gjorts på en tid strax över 35 min. Så alldeles förjävligt är det ju inte. Ibland har jag dock känt mig som en vis holavedare vid namn Palle så fint uttryckte det…

”Jag känner mig som en ändtarm full av gammal skit. Jag måste spolas rent”

Och spolningen är igång. Måste ju finna tävlingsgnistan nu då de tre loppen närmar sig…

LIDINGÖLOPPET 30KM   24 september

Med problem med ländryggen den senaste månaden och för lite långpass så har jag varit högst tveksam till detta lopp. Men med naprapattid inbokad denna vecka och några testpass på runt 20 km i liknande terräng som känts ok finner jag ingen anledning till att backa ur. Att jag ska kunna springa på ca 1.55 som jag gjorde 2013 och 2014 kan jag bara inte hoppas på. Bara att ta en snabbtitt på träningsdagboken från 2014 och sedan titta i nuvarande. Inte så orolig för att ta slut i flåset. Däremot att benen ska ta slut. Har lite väl ont efter mina 20 km-test. Kommer med all sannolikhet ha hybris på startlinjen och dra iväg i gammal god fart och ta smällen senare i loppet…)

TJURRUSET 10KM   1 oktober

Man vet ju inget om banan på förhand. Bara att det blir backigt och träsklöpning. Backar passar. Träsk och hinder passar inte. Bara att stoppa huvet under armen och köra. Och hoppas att det är mer backar än träsk.

ÖIS-Loppet 12?13 KM  8 oktober

Bror är tävlingsledare. Fantastiskt fin bana med fina stigningar i blandad terräng. Vill alltid vara i form här. Loppet går i Ölmstad nere i Småland. Så nästan hemmaplan för min del. Årets trevligaste och jobbigaste lopp. Riskerar att hamna utanför pallen i år. Oscar Claesson lär säkert vara med. Arvid Öhrn som jag tidigare varit före i detta lopp har haft en progressivitet i år så om han vore ryss hade jag varit skeptisk. Nu vet jag att pojken är uppväxt på äpplen från Gisebo. Och det står väl inte med på vada:s lista över otillåtna preparat. En stor löpartalang helt enkelt som kommer närmre och närmre Sveriges riktiga löparelit. Han lär som sagt spöa en gammal gubbe. Oskar Lund lär vara med. Rykten säger att han är starkare än nånsin. Så där har vi den förmodliga pallen. Sen vet man aldrig vilka mer som dyker upp? En adrenalinstinn och tävlingshungrig Robert ”Sluggern” Davidsson vill man inte ha i hälarna. Anders Kleist tipsade jag för om detta lopp förra året. Han kanske fått nys om det fina prisbordet och kör ett långpass från Kolmårdskogarna och kör sedan tävlingen som ett tröskelpass och vinner.

Ja jag ska söka källaren och förhoppningsvis hitta den tre lördagar i rad. Tre olika tävlingar men med ett och samma mål!

 

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s