Hagaloppet 2015 och snack med prinsen

Det blev en seger till:-)

Det blev en seger till:-) Inte brydde sig Gunde nämnvärt om det:)

I söndags var det idrottens dag i Hagaparken. Det är bl.a. Prins Daniels initiativ till att aktivera fler barn till idrott. En dag då barn i alla åldrar kan testa på ca 50 olika idrotter. Allt från basket till aikido. Ett väldigt bra initiativ tycker jag. Alla som känner mig väl vet vad jag tycker om att barnen ser ett äventyr framför en dataskärm nuförtiden och inte ute i naturen. Gammalmodigt??? Så in i h…..te. Men det är dags att backa bandet nu innan det går just åt h…..e med barnens hälsa. Så… nu fick jag det sagt också. Det går även ett löplopp för barn under namnet Prins Daniels lopp. Prinsen själv stod och delade ut priser och pratade med barnen efteråt. Tyvärr visade sig inte vädret från sin bästa sida. Men en hel del folk var det på plats ändå. I samma veva går det även ett löplopp för vuxna som kallas Hagaloppet. Detta lopp får självklart ses som en parentes till alla barnaktiviteter som ju är huvudgrejen denna dag. Nu när jag börjar bli bra i min skada försöker jag hitta lite lokala lopp att springa. Jag, Mia och Gunde skulle ändå dit och kolla in själva dagen. Så gick och efteranmälde mig till 10 km. För att ta hela grejen från början så drog jag dit redan i lördags  lite innan Mia och Gunde för att efteranmäla mig till loppet. Vi hade sett fel på datumet för hela tillställningen. När jag kom fram till Haga insåg jag att de höll på att rigga upp inför morgondagen. Hann Ringa Mia innan dom hade gett sig iväg hemifrån för att avblåsa vår planerade Hagadag. Nåja, nytt försök idag med rätt mycket sämre väder. Loppet jag sprang var kul. En blöt grusbana med regn och mycket vind blir det inga rekordtider på direkt. Men lyckades vinna loppet på 35.20. Det är jag mycket nöjd med denna dag. Sprang ensam mestadels under loppet och försökte hålla ett jämnt tryck hela vägen. Men roligast denna dag var nog ändå att självaste prins Daniel stannade till vid oss tre innan starten då jag tog på mig nummerlappen. Han tyckte att jag såg snabb ut och undrade vad jag siktade på för tid. Under loppet stod han och hejade på mig igenkännande tillsammans med Vickan. Det var en lite mer vuxnare konversation med en kunglighet idag än den mer monologartade jag hade med Vickan på Strand hotell då jag var 20 bast…) Ja… hummer och champagne i pris förra helgen ute i Saltsjöbaden och snack med kungligheter i Haga denna helg. Sickna glidarlopp man springer nuförtiden:) Dags att bli helt kry från min skada nu så jag kan grisa igenom kroppafaan på  lite leriga skogslopp snart!

image

Pussokram

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Hagaloppet 2015 och snack med prinsen

 1. Robert Davidsson skriver:

  Grattis igen 🙂 Nu är jävlar i mig formen på väg tillbaka på allvar. Men det är ju tur att du får springa ett riktigt arbetarklasslopp – ÖIS-Loppet – om en månad så du hittar rätt igen 😉

 2. Markus Q skriver:

  Grymt impad, två raka segrar efter det uppehållet, var ska detta sluta? Vinst i H40 i Vasaloppet till vintern före Aukland och legenden Peo Svahn??

 3. peter N skriver:

  Bra där ”stekarn” får hoppas att Öis-loppet inte är för bonnigt nu.;-)

 4. Stefan Davidsson skriver:

  Grattis till segern!
  Det blir varken Champagne eller kungligheter på ÖIS-Loppet
  men kanske en brödrost vi har satsat hårt på prisbordet i år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s