Variantpass

I dagens skidvärld lägger man ofta in impulser även på de lugna distanspassen. D.v.s. att då och då i det lugna distanstempot drar man på allt man har i ex antal sekunder. Mycket för att öva på fartökningar i skidlopp. Ibland kör jag en variant av det. Som idag då jag på en rullskidsrunda som kanske tar knappt en timma, kör några extra gånger upp och ner för de lite längre motluten på rundan. Som en kombination av distans och intervall. Kontentan blir då att jag får många intervalldrag i många olika motlut istället för att tråka 10-15 gånger i samma motlut. Och så är jag ute betydligt längre tid på en annars ganska kort sväng. Just nu då jag och Mia går i väntans tider får passet ännu en betydelse, då jag inte vill komma allt långt från stan utifall Gunde (arbetsnamnet…än så länge…) tänkt att han vill komma ut till riktiga världen. Rundan är i det stora hela cykelvägar runt Brunnsviken med omnejd. Här kommer lite exempel på motluten.

image

Norr om Haga norra kyrkogård finns det en flack lutande mota som är ca 700 m.

image

Nästa mota blir på cykelvägen längs med soptippsbacken.Ca 500 m. Något brantare mota än den första. Ni ser grusstigen vid sidan om som går ända upp till toppen av tippen. Där har jag även min favorit på mina löpintervaller. Cykelbanan går tyvärr långt ifrån ända upp.

image

Nästa mota är ca 300 m. Men betydligt brantare. Nu är jag längst norr upp på Brunnsviken med Bergshamraleden till vänster och vattnet till höger.

image

Nu har jag kommit till drottning Kristinas väg som går längs med roslagsbanan och leder till slut till tekniska högskolan. Motan är i varierande kupering och är ca 1100 m.

image

Denna mota ligger mitt i Lill-Jansskogen. Antagligen den backe som flest av er känner igen. Finns många fina löparstigar i detta område. Motan är ganska ”motig” och är ca 450 m.

Tycker detta är en jättebra variant på ett omväxlande pass med både hög puls och styrka för armar, överkropp och även (tro mig) ben. Och det blir även en hyfsad längd på passet. Det blev knappt 2 timmar totalt. Och jag är faktiskt aldrig längre bort än att jag kan vara hemma om 15-20 minuter om det skulle behövas.

image

Karolinska sjukhuset åker jag förbi innan jag kommer till första motlutsdraget. Snart har vi ett annat ärende hit:-)

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s