Lidingöloppet 2014

Finish

 

Jamen det funkade ju riktigt bra det här. Lidingöloppet 2014 är genomfört! Och det blev en riktigt trevlig helg med mina vänner och klassikerdeltagare Erik, Nielz och brorsan. Dom riktiga hjältarna! Erik och Nielz har ju knappt tränat inför dessa 30 km som ska springas. Brorsan vet ni som följt bloggen, tränar ju en hel del. Men en hälsporre har gjort det omöjligt för honom att löpträna inför detta lopp. Så dessa tre hjältar sprang igenom loppet med bravur. Trots trötta och krampande ben. Jag hade till kvällen strategiskt valt ut en krog i absoluta närheten till vår lägenhet för att inta ett rejält skrovmål efter loppet. Det visade sig som ett bra drag. Mia och Esa som var med och käkade, fick beskåda fyra slitna gåendes pojkar som såg ut att tävla i vem som kunde se mest skitnödig ut:::)

image

Erik, Nielz, jag och bror (sittandes på varsin sten för att inte bli blöta i häcken) innan start på Koltorps gärde. Och vilket väder! Galet perfekta förhållanden!

Som jag skrev i förra inlägget så har jag varit lite orolig för lite skavanker som jag dragits med ett tag. Blev faktiskt ganska snabbt lite stel i höger sätes/hamstring och tänkte att det här blir tufft. Framförallt i dom för mig hatade och branta nedförsbackarna. Även uppför fick jag tänka till lite mer än vanligt. Även om dom funkade helt ok. För övrigt vet jag att jag vanligtvis kanske ibland tar i för mycket för mitt eget bästa i uppförsbackar. Med tanke på ransonering av krafter. Men det skiter jag i. Jag springer för att det är kul. Och det är kul att springa fort uppför!

7 km

 

Mia, svärmor Eva och svärfar Lars var med och hejade på. Svärfar har som vanligt tagit bilderna. Förutom bilden innan start.

Starten var som vanligt… Alldeles för långt bak för att springa i det tempo jag vill. Blev lite kryssande i början. Men kom in i rätt tempo hyfsat snabbt. Låg på ca 100:e plats vid 7 km. Planen var att gå för en tid runt 1.55. Det innebär 3.50/km. Men för att ha lite tid till övers inför sista 15 som är mer kuperad och man börjar känna av distansen, bör jag de första 15 hålla ca 3.45/km. Håller det så håller det. Och det visade sig att skavankerna förblev endast lite stelhet loppet igenom. Visst, lite hämmande. Men mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. Tog lite placeringar efter hand. Klarade av knixiga partiet mellan 16-20 km, och kände att jag hade krafter kvar då sista milen började.

20 km

 

Grönstabacken här, och nu börjar sista beryktade milen. Och nog finns det lite krafter kvar i kroppafaan ändå. Här låg jag på plats 73. Fick lite energi av Mia i form av både liquid och påhejning. Kom lite senare ikapp tnt-kollegan Niclas Sjögren som vanligtvis springer på tider runt 1.50. Men i år haft massa skadebekymmer. Vi växeldrog härifrån och in till ca 27 km där han knäckte mig med grym nedförslöpning. Tog placeringar hela tiden. Även om jag själv började få lite små krampryckningar sista 5 km, är det skönt att känna att de flesta andra runt mig verkar vara ännu mer slitna. Ja, förutom Niclas då som sa tack och hej i en utförslöpa. Skön känsla att komma in på upploppet och veta att jag kommer att vara nöjd och glad med dagsverket. Tiden blev 1.55.30. Placeringen 52:a. En placering bättre än förra året. 26 sekunder sämre. Men det är jag supernöjd med. Vågade kanske hoppas på men inte riktigt tro innan loppet. Efter mitt lopp hängde jag med Mia och svärföräldrarna och hejade på brorsan, Erik och Nielz. En lång dag avslutades med kött, bärs och vin på Texas Long Horn. Sedan somnade vi snabbt in i vår helgen till ära tillfälligt fullbelagda lägenhet. Tack för en trevlig Helg!:)

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lidingöloppet 2014

  1. Bengan skriver:

    Starkt jobbat, imponerande !

  2. peter n skriver:

    Grymt starkt som vanligt! Tack för trevlig helg! Och tack för ruggigt bra tejpning av hälen!Hoppas inte du hade övervakningskamera i lägenheten. Isåfall såg det nog ut som ett gäng zombies som vandrade runt och stod i kö till toan mest hela natten! Med jävulskt stela ben.:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s