Stockholm Trail 2014

Image

 

Bilden är tagen av Stockholm Challenge. Dock bättre skärpa på originalet…)

Då fick jag äntligen vara med på Stockholm Trail som jag missat några år tidigare. En Fantastisk 21 km-slinga ute i Nackareservatet med start och mål vid Globen. Trodde att jag var lite ur form för tillfället. Men visade sig att formen sitter kvar i kroppafaan!:) Starten gick bra och kom iväg bland dom första löparna. Gick väl i en behaglig fart första 500 m. Men sen började Trailkung Andreas Svanebo och Ralph Street öka tempot. Efter dom kom de båda Jonathan (Thoresson och Alveus) Sedan kom jag lite efter Jonathannarna. Tog in lite på dom upp mot Hammarbybackens topp och tappade sedan nedför efter ca 3 km. De två första älgarna försvann ganska så fort. Men hade koll på Jx2 ca 15 sekunder framför. Försökte hålla avståndet till en början, men såg att jag knappade in lite. Gjorde en fartökning och kom ikapp Jx2 efter ca 6 km. Sedan låg jag bakom och försökte spara lite krafter. Vi tre låg tillsammans på ett Traillopp förra året i Hellas. Då låg jag som på ett snöre att släppa nästan hela tiden. Men nu kände jag mig starkare och bestämde mig för efter ca 8 km att ge igen på lite dragjobb. Låg sedan och drog i vår trio i princip hela vägen. Sprang i ett hårt men kontrollerat tempo. Kände mig stark och körde på i fantastisk terräng genom myrar, småstig, glashala berghällar, backar  och rötter. Thoresson tappade på mig och Alveus p.g.a. ett fall bl.a. och och kom sedan inte tillbaka. Alveus låg väl bakom och sparade sig till Hammarbybacken vid 18 km tänkte jag. Efter ett skitdumt vägval precis innan backen gjorde att Alveus sprang förbi och fick 10 meter försprång upp i backen. Kom ikapp efter en stund och märkte att han börjar allt bli lite trött…) I slutet på backen gick jag förbi och fick en lucka på ca 10 sekunder. Men sedan är det nedför och också en del asfalt in till målet vid globen. Inte min starka sida direkt… Han kom ikapp på upploppet och sprang förbi och ifrån mig med några sekunder. Men jag kom in på en fjärde plats efter Street, Svanebo och Alveus. Jag fick tiden 1.28.40. Återigen är jag helt galet supernöjd. Jag var ca 4 min 30sekunder efter Street, drygt 4 min efter Svanebo och ca 5 sekunder efter Alveus. Detta är löpare som gör en flack  asfaltsmil runt 31 min. Svanebo är och har i många år varit dominanten i Sverige på traillopp. Jag är väldigt stolt att kunna vara bara 4 min efter en sådan duktig löpare. Och så är dom ju runt 10 år yngre än mig också…) Ralph som vann är 16 år yngre! Ett stort tack till arrangören för en välsnitslad och väldigt fin trailbana! Nu blir det lite semester och förhoppningsvis lite träning inför Axa fjällmara som går i början av augusti. Just det….ska ju simma Vansbrosimmet på lördag! Tog mina första simtag för året och testade våtdräkten i Brunnsviken idag. Känns ändå ok. Ska ju bara simma runt. Eller simmar man runt???

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Stockholm Trail 2014

  1. amatorerna skriver:

    Stort grattis till ännu en fin prestation och lycka till i Vansbro. Du ska inte låna min XXL våtdräkt? Får plats det mesta 😉

  2. Löpande text skriver:

    Stort grattis! Lika impad som vanligt! Grymt jobbat ute i skogen!:) Fina marker…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s