Springcross 2014

I går sprang jag Springcross 18 km terrängtävling på norra Djurgården. Området där jag har en av mina favoritrundor i skogen. Tävlingen gick dock på dom vanliga breda terrängspåren. Dom hade gjort om banan en del i år. Till min glädje var den något tuffare än övriga år. Korta hyfsat branta uppförs och ännu brantare nedförs tar ut sin rätt till slut. För min del framförallt nedförs sliter rejält. Första 6-kilometersvarvet av tre gick rätt fort. Men kändes ändå ganska kontrollerat. Jag låg i en liten grupp bakom ledargruppen där herr Uhrbom och några som sprang 12 km höll till. 12 km-gruppen startade samtidigt som oss. Men efter 4 km gick jag loss lite från min grupp och sprang sedan solo hela vägen. Andra varvet försökte jag hålla uppe trycket men sparade lite på krutet inför sista. Hade en kille som sprang 12:an en bit framför som morot. Sista är det ju bara att trycka allt! Kändes hur bra som helst:-) Och jag kom in som 2:a på tiden 1.07.11. Jag var ca 2 minuter och 30 sek efter Fredrik Uhrbom som antagligen hade tävlingen som ren träning. Han vann 6-kilometersklassen 1.5 timma innan vi startade 18-kilometersklassen…..) Men så är han en av Sveriges bästa löpare också. Alltid kul när någon riktig höjdare är med som man kan jämföra sig med. Vet dock att han hade kunnat springa fortare om han velat. Men ändå:-) Roligt är det att det känns som jag har höjt mig ännu lite mer i år än föregående år! Mindre roligt var det när min väska med ombyte och extra löparskor var borta när jag svettig och frusen ville byta om efter loppet! Det var bara att jogga hem till Vasastan igen för att hålla uppe värmen. Och att det står i resultatlistan att klubben jag springer för är Stockholm…? Brukar alltid vara extra noga att fylla i min klubbtillhörighet som är Lekeryd-Svarttorps SK. Denna min moderklubb håller jag kärt om hjärtat. Och så är det enklare för klubbens eldsjäl och statistikexpert Harald att leta i resultatlistan:-) Sorry Harald!
I Springcrossvideon är det i slutet några sekunders intervju när jag summerar banan. Fråga….? Pratar jag inte fortare ( läs mindre långsamt) än vanligt då jag har 180 i puls???

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Springcross 2014

  1. Löpande text skriver:

    Fin läsning och grymt sprunget! Grattis! Ses vi i Rålis på lördag?:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s