Premiärmilen 2014

Då är årets första löplopp gjort. Och vilken dag! Soligt, torrt och över 10 plusgrader. Ja, mycket bättre förhållanden får man leta efter. Premiärmilen 10 km mestadels asfalt och lite grus gick av stapeln i söndags. Loppet går på en 5 km-slinga som vi springer två varv ute på norra Djurgården. Har ju inte hunnit med så värst många löppass efter skidsäsongen. Och det har inte känts mer än ok då jag ökat takten på dom få fartpassen jag gjort. Men denna tävling är väldigt tidigt på säsongen. Så den tar jag mest som träning. En hel del av den svenska löpareliten brukar vara med. Så även i år. Placeringen brukar därför inte se jätteimponerande ut för mig. Förra året kom jag 53:a med en för mig fullt godkänd tid. Men i år gick det ännu bättre:-) Kändes väldigt lätt i steget i början och låg på kilometertider runt 3.25. Tänkte att jag tappar säkert lite fart på andra varvet då jag självklart är tröttare än på det första. Men höll ihop det bra hela vägen. Och jag kom in som 27:a. Tiden blev 34.15. Det innebär 3.25/km. Så grymt nöjd med ett sånt lopp så här tidigt på säsongen! Jag hade 1 minut 25 sekunder bättre tid än förra året. Då ska jag komma ihåg att det inte var lika bra väderförhållanden då. Men en klar förbättring oavsett från förra året. Ja det känns grymt skönt att veta att jag ligger omkring den kapaciteten som jag vill och hoppas att jag ska ha. Med lite mersmak till och med:-) Nu har löparsäsongen dragit igång. Nu kör vi!!!

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Premiärmilen 2014

  1. Löpande text skriver:

    Gryyyymt jobbat! Du blir vass i sommar! Grattis:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s