Tjurruset 2013

20131006-132728.jpg
Viggo och jag

Tjurruset gick av stapeln i lördags ute vid Tullinge. Brorsan med familj kom upp från Småland för att springa loppet. Och självklart sprang ju även jag och Esa. Går ju inte missa detta lopp då man får grisa sig igenom en dryg mil…) Måste dock sägas att jag är lite besviken på årets bana! Visst, det fanns sina utmaningar med vatten, kärr, backar och grustag. Men det var alldeles för mycket helt vanligt flackt grusunderlag. Dessa underlag ska ju högst vara en väldigt kort transportsträcka till nästa utmaning.

20131006-133845.jpg
Fanny är hyfsat ren ändå

Fanny och Viggo sprang först Kalvruset 3 km. För Fanny gick det bra. Viggo ramlade och råkade slå huvudet i en stock. Så han var inte helt nöjd med loppet. Men det gick över snabbt.

20131006-134156.jpg
Viggo glad igen

20131006-134308.jpg
Sofia och Ida körde långa banan

Sedan var det dags för Sofia och Ida. Dom sprang på riktigt bra och hann i mål precis innan vi startade.
Jag, bror och Esa fick bra platser långt fram i startledet. Kom i väg bra. Men jag är ju för seg ändå i starten. Kommer lite efter direkt och får sen jaga. Men det är ju rätt kul det med. Gillar att jaga ikapp på dom jobbiga partierna. Tog man efter man och låg efter slalombacken sedan 5:a rätt länge. Kom ikapp 4:an vid halva loppet och sprang ifrån lite i en uppförsbacke. Hade 3:an inom synhåll knappa halvminuten fram. Men kom inte jättemycket närmre. Kul att ha någon som morot längre fram ändå.

20131006-135242.jpg
Jag och Esa. Nej jag var inte så här ren efter loppet. Hade fått på mig lite andra kläder bara.

Sista biten var kul. Ett 70 m långt träsk som vi skulle forcera. Mycket publik och skratt bjöds det på här. Kom upp och såg att min nummerlapp flög iväg. Tänkte först skippa den men kom på att tidtagningschipet sitter ju i nummerlappen. Bara att springa tillbaka och plocka upp den. Tappade nog inte mer än 10 sekunder på detta. Kom i mål som 4:a. Supernöjd på tiden 43.20.

20131006-135903.jpg
Brorsan ser ut som man ska!

Bror och Esa gjorde också starka lopp. Men vi var alla överrens om att denna bana var för mesig för att vara Tjurruset. En snittid på 4.10 min/km över 10,4 km löpning talar sitt tydliga språk. Snittet borde för mig ligga någonstans runt 5 min/km för att det ska vara tillräckligt tufft. Skärpning till nästa år!

En grym dag hade vi i alla fall som avslutades med en sen kräftskiva ute hos Syrran och hennes familj. Tack alla för en härlig dag:-)

20131006-140708.jpg
Jag någonstans i träsket

På lördag är det dags för Öis-loppet nere i Ölmstad som brorsan är tävlingsledare för. Ett 12 km terränglopp med några riktigt krävande backar. Det ska bli skoj!

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tjurruset 2013

 1. Löpande text skriver:

  Lika kul läsning som vanligt:) Bra jobbat! 4.10-fart!!! Det talar verkligen sitt tydliga språk. Nästan snabbare än ÖIS-loppsbanan ju. Ses på ÖIS-gården!:) Blir kul att ses in real lite (jag var nämligen inte helt levande när vi sågs sist, haha)!

 2. Bernt Karlsson skriver:

  Varför inte testa originalet i Karlstad nästa år då, dels får damer och herrar springa tillsammans, och dels har många som sprungit både i Stockholm och Karlstad tyckt att det både varit tuffare roligare och skitigare än i Stockholm.


  http://tjurruset.com/2013/09/15/bilder-fran-tjurruset-2013/

  Bernt
  IF Göta Karlstad

  • dollablog skriver:

   Hej Bernt! Ja tack för tipset! Har sneglat på det loppet. Får nog bli det nästa år. En fråga… Är det alltid samma bana? Eller byts det plats och bana för varje år?

 3. Bernt Karlsson skriver:

  Platsen är den samma, men det är aldrig samma bana, vi flyttade till nuvarande plats för två år sedan pga bättre och större arrangemangsområde, hur banan läggs vet inte mer ett fåtal banläggare, så även om jag är med som en av huvudfunktionärerna så vet jag inte något alls om banan förrän de sista veckorna före, eller sista dagarna snarare.
  Jag hoppas att du tar med dig några nära och kära till Karlstad nästa år och
  testar vårat arrangemang.
  I år fick vi ju första gången sätta ett tak på anmälningarna på 2500 löpare för att göra ett så bra arrangemang som möjligt,och redan har nästan 400 deltagare anmält sig till nästa år.
  Välkommna

  MVH Bernt IF Göta

  • dollablog skriver:

   Tack för fin info! Låter spännande:-)
   Kommer tipsa om loppet på bloggen framöver. Jag har ju gått 3 år på Torsby skidgymnasium då det begav sig. Har inte varit i Värmland sedan då. Så det är verkligen på tiden! Får passa på att gratulera till fina pallplatser på Stockholms Tjurruset! Riktigt lovande löpare det där:-)

 4. Bernt Karlsson skriver:

  Ja de är duktiga, hoppas att de håller sig skadefria.
  Kolla gärna in tjurruset sida på FB, där kommer det mycket information, med mera
  och mycket bilder och kommentarer.
  https://www.facebook.com/tjurruset?fref=ts

  //Bernt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s