På upptäcktsfärd

20130712-103207.jpg
Folk tittar på mig på tunnelbanan…)

Jag och Mia var ute i Bromma hos syrran och hennes familj och grillade i går kväll. Passade på att åka ut lite tidigare på dagen med rullskidorna. Skulle köra en lite längre sväng. Så närmsta vägen som jag springer dit ibland var utesluten. Det var till att kolla upp en ungefärlig väg på kartan och sedan ge sig i väg på färden med för mig ouppforskade områden. Att hitta nya vägar runt Stockholm är inte alltid det lättaste. För mycket vägarbeten, trafikljus och bilar har ibland försämrat en del träningspass på hjul. Med vetskap om detta drog jag iväg norr över på cykelvägarna. Till Ursvik vet jag det går bra. Men efter det är det improvisation som gäller…) Det blir lite mer än ett vanligt träningspass. Vet inte riktigt vart man är, när cykelvägen tar slut, eller om man kör åt helt fel håll. Det blir till att kolla av gps på mobilen lite då och då. Lite som att ge sig ut i skogen på obanade löppass utan att ha full koll på position. Spännande faktiskt! Färden gick ut mot Rinkeby och Tensta. Otroligt fina cykelvägar därute. Borde fortsatt ännu längre bort. Men svängde av mot Vällingby och sedan Ängby där slutmålet var. När jag hade koll på vart jag var, märkte jag att rundan skulle bli lite väl kort. Så fick köra lite upp och ner i en backe så det blev lite lönt. Men åt detta håll ska jag definitivt åka igen.

Efter en grymt trevlig grillkväll i Ängby var det till att packa ihop sin lilla rullskidutrustning och åka in till stan. Inte helt utan blickar satt jag och Mia kl 23 med rullskidor och stavar på tunnelbanan. Efter ett inte helt klockrent JA, gick Mia med på att ta ett kort på mig och mina ”sommarskidor” som ett barn i barnvagn kallat dom tidigare på dagen.

Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s