Grevskapsloppet

20130706-234849.jpg
Tredjeplats blev det. Och nytt pers på 10 km.

Jag är i Småland hos min familj. Passar på att träna riktigt ordentligt nu då jag vet att det kommer bli dåligt med träning på semestern i Italien om ett tag. Efter flera dagar med dubbla pass ringde brorsan i går morse. Han hade hittat ett löplopp på Visingsö på lördagen. Grevskapsloppet. Yrvaken som jag var och lite seg efter dubbla pass de senaste dagarna var jag inte ett skit sugen på en spontan löptävling då. Men efter någon timma hade jag förstått att det får bli en del av mitt lilla träningsläger helt enkelt. Ett rejält tempopass är ju inte helt fel. Så idag var vi på Visingsö och sprang ett flackt 10 km lopp. Hade ingen aning om anmälda motståndare till loppet. Men 10 min innan start fick jag syn på storlöparen Anders Kleist och massa andra från IK Akele som såg snabba ut. Alltid kul med elitlöpare med. Bra att jämföra sig med:-) Kleist drog iväg i vanlig ordning och vann också överlägset. En annan Akele-löpare hade en lika klar andraplats. Själv låg jag runt 10:a och hade koll på 3:e placering en bit framför. Låg stadigt på ca 3.25/km och kände mig förvånansvärt pigg. Efter halva loppet kom det ett parti med lite svårare terräng. Då kom jag ikapp placering 3-6. Sprang med detta gäng i en hög men jämn fart. Kändes fortfarande bra och sprang och undrade när jag skulle gå in i väggen. För jag hade sprungit fortare än jag någonsin gjort tidigare. Och borde vara seg efter all träning de senaste dagarna. Men 1 km från mål kände jag att det fanns ytterligare krafter. Och gjorde ett ryck. Sprang allt vad tygeln höll och fick en lucka. Sprang in på 3:e plats:-) Tiden blev 33.06! OBS… min gps visade 9,7 km. Men även detta omräknat till 10 km enligt gps skulle innebära en tid runt dryga 34 min. Alltså har jag klarat av ett av årets stora mål med råge! Att springa en mil under 35 min. Brorsan sprang in på på sitt nya pers 41.14. Robban från Ölmstad som också var med gjorde även han nytt pers med 35.18 tror jag…

20130707-004248.jpg
Robban, brorsan, jag och Viggo efter loppet.

Min brorson Viggo sprang knatteloppet och kom in på en andraplats:-) Alltså fighterfacet och spurten som han visade upp är obeskrivligt! Synd att jag inte fick med detta på bild. Det var sevärt kan jag lova. Hade ju också lovat Viggo att placeringen han kom på. Det skulle även jag komma på. Klarade inte riktigt detta. Men är så otroligt nöjd! 3:a med bra motstånd och sluttid långt under ett stort mål i år. Gött de!!!

Nedanför lite bilder från några pass i veckan.

20130707-005118.jpg
Tisdag kväll. Brorsan ovanför Gränna. Vi körde ett rullskidpass på brorsans fina runda.

20130707-005323.jpg
Onsdag. Skidgång i Strutsabacken. Morsan och Chrille bor precis nedanför denna fina backe.

20130707-005508.jpg
Torsdag. Åkte rullskidor Huskvarna till Wiredaholm där mor och Chrille har sin husvagn precis vid golfbanan som brorsan är greenkeeper på. Där har vi bott i några dagar.

20130707-005900.jpg
Grymt läge för deras andra hem.

20130707-010015.jpg
Torsdag kväll. Sprang Öis-loppsrundan med bror och deras hyperenergiska hund Tesla. Den hunden hänger man inte med!

20130707-010301.jpg
Tror hon blev lite trött i alla fall…)

20130707-010354.jpg
Fredag. Hittade fin terräng i backarna runt viredaholms sjö.

20130707-010549.jpg
Utstirrad!!! Vad håller snubben på med??? Springer när man kan stå still?? Älskar dom!

20130707-010838.jpg
Måste slänga med en bild på brorsans hemmagjorda stakmaskin. Där har jag inte en chans mot honom!

Imorgon, om benen vill.. fortsätter mitt lilla träningsläger. Vi hörs! Pussokram!

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Grevskapsloppet

  1. Pingback: Slakten på Öa, Lag-SM och nostalgi – Idag finns mycket att berätta | Amatörerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s