Statusrapport för Springcross

20130329-164836.jpg
Rejält med snö fortfarande!

Har idag kört en liten långfredagstur i löparspåret. Drog bort till stora skuggan och testsprang 6-kilometersslingan som vi ska springa på Springcross om tre veckor. Kan bara säga det att nu får våren skynda sig på lite. Så inte arrangören måste tänka på att dra om tävlingsslingan! På vissa ställen är det faktiskt helt barmark. Men mestadels ligger det antingen ett hårdpackat tjockt snötäcke eller ren is. Det blev väldig försiktig löpning runt slingan. Konstigt det där… Från december vill jag ha massvis med snö så jag kan börja åka skidor så fort som möjligt. Men efter Vasaloppet vill jag bara ha barmark på en gång. Så skogen blir fin för traillöpning. Om det är mjuk fin snö brukar jag utnyttja den till snöpulsning. Helt oslagbart bra träning för både puls och muskler. Men det är ju det där med (som i nuvarande fall) isen som gör det så svårt att springa just nu. Vi får väl se om temperaturen kan gå upp några grader så att isen smälter bort från Springcrossbanan. Men det får inte dröja många dagar till. Annars har jag nog hundra alternativ på roligare och mer utmanande terräng än den nuvarande bansträckningen att föreslå för tävlingsledningen…) Vi kanske ses om tre veckor på Norra Djurgården!

 

Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s