Premiärmilen

20130326-125020.jpg
Nöjd efter målgången

20130326-125146.jpg
Sista kilometern

Då är årets första löplopp genomfört. Premiärmilen på norra Djurgården. Vi sprang två 5-kilometersvarv på mestadels asfalt. Några kilometer var det grus med inslag av is då våren  har haft svårt att visa plusgrader. Men det var väldigt fint väder och temperaturen låg omkring nollgradigt. Har ju inte hunnit springa så värst många gånger efter Vasaloppet. Men det jag har sprungit har varit mycket kvalitetsträning (tempo och intervaller). Och det har känts förvånansvärt bra på passen. Och tävlingen gick jättebra:-) Stora delar av sveriges löparelit brukar vara med på detta lopp. Så min placering (49:a) låter ju inte så där värst imponerande. Men tiden jag fick är jag supernöjd med. Jag fick tiden 35.40. Det blev 1 min 13 sek snabbare än i fjol då det också var bättre väderförhållanden. Loppet gick bra i ett jämnt tempo hela tiden. Kommer ju konstigt nog aldrig långt fram i starten. Även att jag stod hyfsat långt fram väller sig folk framför mig innan starten går. Och så står jag för långt bak likt förbannat då startskottet går! Jag får helt enkelt ta för mig bättre. Så första biten av loppet handlade om att få en bättre position. Men sedan flöt det på riktigt fint. Min kära fru Mia var med och hejade fram mig längs banan. Alltid kul att ha någon med sig som har viljan att betrakta galenskapen från sidan:-)  I mål såg jag att triathlonstjärnan Lisa Nordén kommit in 8 sek före mig. Kul att komma igång med löpningen nu. Och att löpformen är betydligt bättre än jag väntat mig. Asfalt är ju inte riktigt min grej. Men något lopp då och då är kul ändå. Nästa lopp blir Springcross 18 km terränglopp. Det ska passa mig ännu bättre. Nu är vi igång!

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Premiärmilen

  1. Peter N skriver:

    Grymt bra jobbat bror i borjan pa sasongen. Hade nog inte riktigt samma km tid nar jag var ute och sprang i 26 gradig varme igar kvall. (valdsamt svettigt var det i allafall) Soliga semesterhalsningar fran florida

  2. david skriver:

    I hjärtat sjukt imponerad! 35min..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s