Bessemerloppet

I söndags åkte jag Bessemerloppet i Högbo. Det är ett 52 km långt lopp med stora likheter med Vasaloppet. Mycket stakåkning och några kortare uppförsknixar att ta sig uppför. Vi åkte tre varv på en dryg 17-kilometersslinga. Det finns väldigt få nedförsbackar att vila på, så det gäller att ligga på nästan hela tiden. Startade tyvärr långt bak i fältet så det blev lite stockning i början. Märkte direkt att glidet inte var till min fördel. Åkte upp mig en del dom första kilometrarna och hittade till slut en klunga som hade lämplig fart. Men det sög som attan under skidorna i början och fick verkligen kämpa för att hänga på. Och var tvungen att släppa delar av klungan. Hade inget bra första varv. Instämmer helt med min polare Esa då han sade ”Det här blir en lååång dag” då vi åkte bredvid varandra och hade samma valla som mig. Men på dom andra varven hade det blivit lite mer isigt i spåret. Märkte att skidorna gled lite bättre då. Kämpade på så gott jag kunde men låg alldeles för mycket för mig själv för att det ska vara optimalt. Man kan spara väldigt mycket krafter på att ligga bakom en annan åkare. Men hittade inga bra ryggar att följa. Antingen ansåg jag att dom åkte för sakta eller så gled dom ifrån mig för mycket för att jag skulle kunna hänga på. Dom få uppförsbackarna som var gick bra som vanligt. Åkte upp mig lite för varje varv som gick. Och det hela slutade med en 32:a plats. Kändes ändå ok på slutet då jag tog en del placeringar. Men det var ingen toppeninsats direkt. Däremot en fantastiskt bra genomkörare inför Vasaloppet! Nu blir det sista finslipet inför Vasan. Ska bara försöka få ihop Schemat med träning, jobb och tv-tider för stundande Skid-VM:-)

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s