Funäsfjällen

Kallt men vackert så det gör ont!

Kallt men vackert så det gör ont!

Brorsan njuter av utsikten
Brorsan njuter av utsikten

Nypistat mellan Hamra och Fjällnäs

Nypistat mellan Hamra och Fjällnäs

Jag tog en skoterled uppe på fjället ovanför Hamra och Tänndalen

Jag tog en skoterled uppe på fjället ovanför Hamra och Tänndalen

Vy över Svansjön som ligger på fjället över liftarna i Hamra

Vy över Svansjön som ligger på fjället över liftarna i Hamra

Nu har jag varit i Hamra (Funäsfjällen) igen. En vecka med 20 minus varje dag var det. Det är lite kallt. Men med rätt utrustning går det bra ändå. Och förutom kylan. Vilket magiskt väder vi hade! Solsken hela tiden och långpass varje dag. Brorsan som var med har en värmeväxlare för mun och näsa på dom flesta skidpassen då han har köldastma. Många skidåkare drabbas av detta då man allt som oftast ventilerar mycket kall luft i lungorna. Den ser ut som värsta gasmasken. Inte så snygg men väldigt effektiv. Då jag visste att  veckan skulle bli kall, gjorde även jag ett inköp av denna mask. Funkar riktigt bra. Vi beslöt oss för att skippa fartpassen p.g.a. kylan. 20 minus och hårdkörning är ingen bra kombination för hälsan. Istället utrustade vi oss rejält och körde långpass. Väldigt bra att ha en hel del långpass i kroppen inför stundande långlopp. Men alltså detta väder och detta fjäll vi hade omkring oss varje dag. Och god mat och dryck på kvällarna med min fru, svärfar och bror. Det är så här man vill ha det liksom. Vi körde mest omkring Hamra, Fjällnäs och Tänndalen. Men en dag tog vi en heldag i Bruksvallarna med alla dess spår. Mittåkläppsspåret är ett tips för er som inte är rädda för backar:-) Funäsfjällens spårsystem har 30 mil preparerade skidspår att erbjuda. Det lär bli att beta av en del nya spår här uppe till nästa gång jag kommer hit! Och träningen gick grymt bra. Känner mig i bra form och stakningen har känts bättre och bättre. Passade en dag på att ta en tur bortom de vanliga skidspåren. Det var en skoterled uppe på fjället som går mellan Hamra och Tänndalen. Helt fantastiskt! Jag ensam med ett helt soligt fjäll. Ska försöka lägga upp några videoklipp från denna färd. Ska bara komma på hur f…n man gör! Nu är jag i Stockholm igen och längtar redan tillbaka till vackra Härjedalen. Nästa helg blir det tävling ute på värmdö. Ska bli intressant att se vart formen står!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Funäsfjällen

  1. Robban skriver:

    Ni påminner lite om Göran Kropp och Ola Skinnarmo på upptäcksfärd på Nordpolen med de där maskerna 😉 Ser riktigt härligt ut! Bara en månad kvar nu tills det är dags på allvar.

    Ha det gott!

    //Robban

  2. Markus Q. skriver:

    Oj vad vackert, får ju ångest av alla era träningsbilder. Snart får du lägga ut några mindre hälsosamma barbilder med:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s