Vätterchallenge Triathlon

20120811-225132.jpg
Robban jag och bror innan starten

20120811-225556.jpg
Efter målgång. Stolt inbördes segrare

Då har jag gjort min första triathlon på 21 år. Motionsklassen i vätterchallenge. Otroligt roligt och jobbigt.

Simningen: Jag och brorsan var ganska ensamma om att inte ha våtdräkt på oss. Lite oroliga blev vi med info om 16 grader i vattnet. Men det var inga större bekymmer när vi väl kom i vattnet. Simningen gick som väntat. Sådär helt enkelt. Bytet mellan simning och cykling ska vi inte prata om. Tid att hämta där för oss alla tre i kommande tävlingar.

Cyklingen: Kom i väg ungefär samtidigt som Robban. Bror några hundra meter efter. Han hade en lite långsammare cykel (mountainbike med landsvägshjul) än Robban och mig. Hade han haft en vanlig landsvägscykel hade han kickat oss duktigt. Men nu blev det ganska jämnt mellan oss tre. Robban och jag in samtidigt. Brorsan en bit efter. Riktigt kul att cykla faktiskt. Och clipspedalerna funkade bra för att för mig vara nybörjare på det. Bytet till löpningen var även det på en amatörmässig nivå.

Löpningen: Jag och Robban ut samtidigt. Hade en het kamp och samsades att dra. Riktigt imponerad av Robban då han har några fler kg (i muskler) att dra på än mig. Men på sista kilometern fick jag en liten lucka och slog honom med 7 sekunder. Brorsan som fick slita ont på cykeln kom i mål några minuter efter. Jag kom in som 11:e man. Jag hade bästa löptid i motionsklassen. Men det viktigaste var att jag vann den inbördes kampen mellan oss tre:-)

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vätterchallenge Triathlon

  1. peter skriver:

    Vilka badpojkar. Funderar på om jag ska dra upp badbyxorna lite mer nästa gång.Kanske sola lite mindre också.För vi kör väl nästa år också? Då ska jag köpa simglasögon så jag slipper vatten i ögonen. Då kan jag nog kapa simtiden med säkert 15 sek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s