AJ

20120808-225515.jpg

Ibland så händer det (ca en gång i månaden faktiskt) att när jag tränar så skaver det lite extra mycket mot tröjan. På riktigt långa pass brukar jag (när jag kommer ihåg) smeta på en salva på känsliga ställen. Dagens första pass var ett 18 km löppass på asfalt. Höll på i drygt 1h och 11min. Tycker inte att det ska behövas på pass under 1.30. Så jag skippade och kom heller inte ihåg att smeta på salvan. I min hybris så trodde jag att dom få folk jag mötte längs den Småländska landsvägen tittade extra långt på mig för att jag höll ett hyfsat tempo. Insåg när jag kom fram till slutmålet att dom säkerligen tittat på min blodiga tröja..) Känner sällan smärtan runt dessa områden under själva passet. Känns däremot efteråt i duschen eller som idag när jag doppade mig i sjön. Annars var det ett bra pass. Förutom dom två första uppvärmningskilometrarna låg jag på ett snitt runt 3.55/km. Precis som planerat. Tänker lite på Lidingöloppet. Att springa hyfsat långt med ett (för mig) bra tempo. Att jag valde asfalt vilket jag INTE gillar som underlag beror på att Midnattsloppet snart är här. Och behöver vänja mig lite vid det underlaget. Löprundan tog slut vid Wiredaholms golfbana där min bror är greenkeeper. På eftermiddagen körde han och jag ett 30 km rullskidpass. Sista delen gick uppför norra klevaliden där morsan och Chrille bor. Ni som känner till den backen vet att den är ganska lång och brant. Äntligen fick jag känna att jag hängde med bror enkelt på rullskidorna då det handlade om diagonalåkning. Stakningen är fortfarande min akilleshäl. En grym träningsdag som avslutades som oftast på semestern. Med grillning och vin!

Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till AJ

  1. Mats skriver:

    Du är grym!!!
    Mycket fin blogg

  2. dollablog skriver:

    Mats! Det ryktas att du körde om mig med bil på wiredavägen igår. Stämmer det?
    Pussokram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s