Spanien

20120731-235421.jpg

Yo! Vi har precis kommit hem från en semestervecka i Spanien. Ca 5 mil från Gibraltar. Vi har åkt runt på småvägar till omgivande bergsbyar, badat, ätit och druckit gott. Träningen har även denna vecka varit väldigt sparsam. Men lite har jag ändå försökt röra på mig. Barfotalöpning i mjuk sand är hur skönt som helst. Längesedan mina löparfötter varit så fina…eller inte så värst fula som nu. Värsta pedikyren det där. Också bra löparmässigt att springa barfota på mjukt underlag ibland. Tillhör dock inte den skaran som tycker att vi ska slänga bort våra vanliga löparskor mot barfotaskor. Det är (enligt mig) inte riktigt så enkelt. Men som komplement att på vissa pass med en försiktig upptrappning tror jag det kan vara nyttigt för löptekniken. En annan träning jag pysslat med under veckan är vattenlöpning. Alltså inte på strandbotten. Utan på djupt vatten med löprörelser. Otroligt skonsam träning för kroppen, men ack så jobbigt om man sätter lite fart på lemmarna. Har också vandrat runt en del i bergsbyar/städer. Slutar aldrig att imponeras av vilka grymma backar dom har i sydeuropeiska småstäder! Började fantisera om en Tour där man åker runt bland småstäder därnere och har löplopp med alltid avslut upp till toppen på städerna. Backen upp till Gibraltarklippan skulle definitivt platsa på den touren. Kanske redan finns en sådan Tour? Måste kollas upp!

Detta inlägg publicerades i Platser. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spanien

 1. Robban skriver:

  Det där lät ju riktigt trevligt! Blir det en sådan Tour får man ju försöka hänga i. Men först och främst blir det en uppgörelse i triathlon VätterChallenge på lördag 🙂
  Härlig blogg! Ses snart!
  // Robban

 2. dollablog skriver:

  Tja Robban! Ja grymt att ni redan innan ni frågat om jag ska vara med fixat cykel till mig:-)
  Ska bli riktigt kul! 21 år sedan min senaste triathlon-tävling. Men ni visar hur jag kopplar ur clipsen till cykelpedalerna innan vi tävlar va??? Måste övas in känner jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s