I fäders spår med storebror

 

Så här glada och pigga har vi aldrig varit i Eldris förut.

Så här glada och pigga har vi aldrig varit i Eldris förut.

Jag och brorsan bestämde oss för nån månad sedan att vi skulle ta ett litet träningsläger inför Vasan över en långhelg. Senaste helgen var det så dags. Bror hittade passande nog ett jättefint boende mitt i Mora. Några hundra meter från målet i Vasaloppet. Hade inga jätteförväntningar på snötillgång denna milda vinter… Men som jag blev överraskad!

Moraparken 1 km från målet i Mora

Moraparken 1 km från målet i Mora

Helt perfekta spår väntade oss i Mora. Jag som inte åkt en enda meter i riktiga spår denna vinter, utan enbart stakat runt på hundstigarna i Hagaparken de få dagar det funnits ”tillräckligt…” med snö i Stockholm. Lyxigt värre här då. En annan väsentlig grej är att mina tidigare pass denna vinter inte varit längre än 1,5 timmarspass. Katastrof om man tänker på Vasan! Gött då med lite rejäla långpass denna helg. Det behövde jag. Dels för kroppen, men kanske mest för huvudet. Har liksom tvivlat lite på min uthållighet då det har varit helt noll med långpass. Första passet från bilden ovan var på sen torsdag eftermiddag. En mjukstart på 2 timmar.

Bror på ett mysigt myrspår i Grönklitt.

Bror på ett mysigt myrspår i Grönklitt.

På fredagen drog vi upp till Orsa Grönklitt och tog ett 4 timmarspass på mängder av spår. Många rälsspår men också en del mindre spår som gick genom myrar och skog. Kan behövas lite omväxling på sådana här långpass. Kan erkännas att både jag och bror var rätt möra i mage och armar sista kvarten.

Krilla och Elisabeth

Krilla och Elisabeth

På kvällen var vi bjudna till Krilla och Elisabeths fina familj på middag. Krilla är min gamle vän, skidgymnasiekompis och även sambo från både gymnasietiden i Torsby och mina första år i Stockholm då han och Esa pluggade på GIH tillsammans. Krilla jobbar som tränare på Mora skidgymnasium. Ja om ni känner mig och min bror så förstår ni kanske huvudsamtalsämnet under denna middagen. Väldigt kul att träffa hela deras familj och sitta och snacka skidsport med en som kan den här sporten på riktigt.

På väg mot Garberg

På väg mot Garberg

På lördagen åkte vi från Mora via Eldris upp till norra Garberg där Krillas familj har en liten fäbod och tog ytterligare en mil däruppe. Vi blev bjudna på korv och kaffe vid  boden och vilade oss en stund. Det är en rejäl backe från Eldris upp till Garberg. 13 km och kanske 400-500 höjdmeter. Låter kanske inte jättefarligt. Men med tanke på rejäl träningsvärk i magen och att vi stakade 99% av sträckan så kändes det. Efter det var det på med laggen och drog ner till Mora igen. Gick snabbare hem med nedförsbacke:-) För övrigt åkte vi alla pass med värmemask då både jag och brorsan varit lite småkrassliga.

Eldris igen. Kul att se med fräscha ögon för en gångs skull.

Eldris igen. Kul att se med fräscha ögon för en gångs skull.

Vi hann med ett 2 timmarspass på söndagen innan det bar hem igen. Tycker att kroppen och tekniken känns helt ok efter lite långpass. Men det är ju bara att inse att  träningen i år kunde varit lite bättre. Har blivit lite krasslig igen nu. Bäst att det går över snabbt så jag hinner träna liiiite till innan Vasan. Tack käre bror för en trevlig helg i Vasaspåret! 6:mars ska vi fightas igen!!! Kanske får äta upp det här då….men det känns som att vi är sjukt jämna:-)

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till I fäders spår med storebror

  1. Peter n skriver:

    Tack själv broder för trevlig helg. Skulle bli förvånad om det skiljer många minuter mellan oss på Vasan. Som sagt sjukt jämna iallafall på träning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s