Stockholms Brantaste 2014

 

043

 

I november sprang jag en mara i Hammarbybacken. Då gav den mig kramp i varenda muskel i benen efter ca 35 km. Då lovade jag att komma tillbaka till dig min käre backe, och ta dig hela vägen till mål. I lördags gjorde jag det. Visst en tävling på bara 3,3 km. Men ack så jobbig då man hela tiden ligger på mjölksyragränsen och pulsen nära max. På ett sätt är dessa korta lopp jobbigare än långa. I lördags var det då dags för en av mina favorittävlingar under hela året Stockholms Brantaste. Det var varmt som attan denna dag. Men har känt mig stark på sistone och var förväntansfull. Så rolig tävling med många deltagare och mycket publik. Starten gick och jag kom iväg hyfsat bra i ett kontrollerat tempo uppför första stigningen. Tog rygg på dom i täten och kom upp på toppen i tätgruppen. Första nedförsbacken är min akilleshäl. En brant hård grusväg där ledaren bara rullade ifrån mig med säkert 30 meter. Gick ändå rätt hyfsat och var delad tvåa i botten. Nästa stigning är uppför liftgatan. Jobbig men jag gillar´t! Kom ganska snart ikapp ledaren och var efter halva backen i ledning. Svårt val här. Man måste ju trycka men måste också spara lite krafter inför nästa långa flackare nedförslöpning som går runt själva kullen. Matade på i ett lagom tryck och märkte att det räckte till att få en lucka uppe på toppen. Bestämde mig för att inte titta bakåt men var rätt säker på att någon skulle komma ikapp på vägen till botten. Men ingen kom ikapp och jag kunde inta sista stigningen i ledning. Även att jag är rejält trött i detta läge är det ändå skönt med stigningen som väntar då jag på förra lyckades springa ifrån dom andra. Esa stod och skrek att jag hade en bra lucka bakåt, så det var skönt:) Nu är det inget mer tramsande med ransonering av krafter. På toppen går vi i mål, så det är bara att köra! Ut med allt! Sån underbar känsla att som ledare i loppet påhejas av hundratals människor som står och skriker och applåderar! Mia var på plats hejade på. Hörde en annan stark röst som jag inte såg vem det var då jag hade fokus mot toppen. Han skrek ”Du är dubbelt så gammal som dom där bakom men dubbelt så snabb” Jag log inombords av den fina kommentaren och lite av stolthet. Ja man är ju inte purung längre… Men än kan gubben.

049

Målet i sikte

Jag kom i mål som segrare i mitt favoritlopp. Tiden blev 15.07. Har väl inte undgått någon som följer denna blogg att jag gillar backlöpning.  Så gött att på riktigt bevisa att jag är helt ok på denna form av löpning. Nedförs är sämre men jag tar mig ändå där också. I år var motståndet inte lika svår som förra året då jag kom 8:a. Ingen Anders Kleist som segrat de två föregående åren. Han hade ju självklart sopat mattan med mig. Det vet jag. Men något jag kan relatera till är min egna tid från förra året. Jag hade 21 sekunder bättre tid i år. Och värmen var klart mer tryckande. Värme försämrar prestationen en hel del. Så jag är självklart supernöjd!:)

IMG_4478

Och fina priser var det som vanligt också. Fick pris både som vinnare och pannbenspris som visar att jag hade snabbast tid uppför sista stigningen. Prisutdelningen drog ut lite på tiden så jag fick slänga mig in i duschen när jag kom hem och dra direkt till Tranan för att inte komma alltför sent till jobbet…)

057

 

En vattenskål med min småländske polare Markus efter loppet. Han förbättrade sin tid rejält från föregående år trots värmeböljan. Är det månne för att även han börjat springa i cykelkeps? Nä, mer trolig är nog att han bor 20 meter från Strutsabacken i Huskvarna:-)

Ett stort tack till Mia, Esa och alla ni andra som hejade fram mig i detta roliga lopp!:) Pussokram på er!

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Stockholms Brantaste 2014

  1. Robban skriver:

    Daniel! Var ska det här sluta? Du blir ju bara bättre och bättre för varje dag som går. Det är tack vare dig som jag inte räds att bli äldre. Känns skönt att veta att man har det bästa framför sig! Stort grattis! 🙂

  2. Löpande text skriver:

    Grymt jobbat och ett stort grattis! Det var ruskigt varmt den dagen men det gjorde visst dig ingenting:)

  3. Markus Q. skriver:

    Har fortfarande inte smält att du sopade hem brantaste, grymt! Grattis till tiden på Sthlm maran även det otroligt bra. Jag var tvungen o kolla födelseår i resultatlistan från brantaste, hade H45 funnits så hade man iaf blivit topp 10. Ha en skön tur runt pölen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s