Team Nordic trail Ursvik

Igår gjorde jag mitt första pass som ledare för Team Nordic trail i Ursvik. Jag har ju skrivit om detta fina träningssällskap tidigare. Men lite update för dom som inte läst det. Det är alltså löpargrupper som springer precis på samma sätt som jag gör till 95%. Alltså mitt i skogen:-) Inte på asfalt, inte på grus. Utan obanat och på småstigar i kuperad terräng i skogen. På bara drygt ett år sedan dom startade verksamheten finns nu TNT i flera andra städer och på tre olika ställen i Stockholm (måndagar Ursvik, tisdagar Östermalms IP, onsdagar Hammarbybacken).  Jag har varit med på några pass tidigare som deltagare. Men nu var det alltså första gången som ledare. Spännande! Igår var det långa intervaller som gällde. Vad är nu långa intervaller tänker kanske en del. Beror nog helt på vem du frågar. Men frågar du mig så är det från 3 minuter upp till ca 7 minuter. Över det blir det mer tröskelintervaller tycker jag. Jag hade snitslat upp en bana som tog ca 4,5 min/intervall. Då det fortfarande är mörkt vid kl 18 är det (eh…med vissa undantag..:-) pannlampa som gäller. Jag som jobbar de flesta kvällarna i veckan och har möjlighet att träna dagtid, har inte sprungit jättemycket med pannlampa på sistone. Men det är ju det roligaste som finns. Mitt i skogen och mörkret med en liten ljuskälla. Mysigt:-) Jag hade med mig Håkan, Elin, Sara, Peter och Johan i medel/tuffa gruppen.  Dom hanterade dom hala och geggiga småstigarna galant. Och med ett bra tryck! Ska nog växla upp svårighetsgraden till nästa pass…) Elin tog orden ur munnen på mig då hon beskrev känslan efter en avslutad intervall. ” Det här är ju så sjukt jobbigt men ändå så fantastiskt roligt”. Ja, det är precis så det ska vara med traillöpning:-) Vi ses om 3 veckor Ursvik!

Detta inlägg publicerades i Platser, Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Team Nordic trail Ursvik

  1. Löpande text skriver:

    Trevligt! Övertygad om att du är en suverän ledare! Kanske kan man göra en gästträning vid tillfälle:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s