Stråkenloppet 2014

20140128-125615.jpg
Då har jag kört säsongens första skidtävling! Var nere i Småland och hälsade på min kära familj i helgen. Och lämpligt nog gick Stråkenloppet i söndags. Såg det som en chans till en bra genomkörare inför Vasan i mars. Brorsan hängde ju förstås på och även Robban och Markus.
En flack knapp 4-kilometersbana skulle tas 11 gånger. Hade på fäste under skidorna även om det hade gått att staka runt utan problem. Men skönt i dom små motluten att få använda benen ibland också. Om inte annat för omväxlings skull… Är ju rätt tradigt att bara stå och staka även om många i fältet gjorde det. Jag hade inga större förväntningar på placering. Bara skönt att veta om jag ligger i fas. Det började som det brukar göra. Med en strulig start och jag hamnar rätt långt bak. Svårt på en smal konstsnöslinga att åka om i början. Bara att rätta in sig i ledet. Sedan spricker det upp mer och mer och jag kan plocka placeringar i en jämn takt. Fick några klungor att åka med emellanåt. Kroppen kändes bra och det var kul att åka slalom mellan folk vi varvade. Alltid kul med lite andra inslag än och bara stå och staka på en flack raksträcka som det är ibland på tävlingar. Självklart även lite frustrerande om man fastnar bakom folk och det är omöjligt att köra om. Kul även på en varvbana att se hur tätåkarna som man ser på olika ställen varje varv ligger till. Och att se om brorsan och jag möts på ungefär samma ställe på varje varv:-) De sista varven tänkte jag köra slut på mig rejält och ökade en växel. Det gjorde att jag åkte ifrån min klunga en del. Jag kom in på 16:e plats. Det är jag nöjd med även om det är 15 minuter efter dom första åkarna. Då ett varv tog ca 10 minuter förstår ni då att även jag blev varvad av täten. Det är ändå så pass bra åkare som kan blanda sig i topp 20 på Vasaloppet. Och dom tänker jag inte jämföra mig med…) Blev dock bäste åkare från klubbar från Jönköpingstrakten och fick tack vare det både bild och en kort intervju i Jönköpingsposten:-) Brorsan, Robban och Markus körde också bra och jag tror vi alla fick ett bra kvitto var vi står inför årets mål Vasaloppet. Min brorson Viggo körde stenhårt i barnloppet och han stakar på som bara den! Potential skådar jag hos honom! Om han blir lika skidtokig som mig och hans far då han blir lite äldre är dock både svårt och ibland lite knepigt att bli:-)

Detta inlägg publicerades i tävling. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Stråkenloppet 2014

  1. Markus Q. skriver:

    Gott jobbat Daniel! Skrattade när jag läste citatet i JP ”jag gillar backar”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s