30 sekunder från pers

Jag har en terrängrunda i skogarna runt Hagaparken i Stockholm. Den är 8,5 km lång och mycket kuperad. Jag brukar testa formen på denna runda då och då. Den är väldigt krävande för både hjärta och muskler. Och det är framförallt soptippsbacken (kullen bakom koppartälten) som känns. Den tar jag några gånger från lite olika håll. Att kunna ha en sådan här runda några km från Stureplan gör att t.o.m. jag som älskar skogen kan trivas att bo i Stockholm. Mitt pers på rundan är 37,02. Idag tog jag den på 37,35. Eftersom jag tränat rätt hårt varje dag i två veckors tid och det idag var varmt och betydligt mer vegetation än i maj då jag satte pers, är jag väldigt nöjd med dagens tid. När jag blivit lite bättre på datorteknik (är en analfabet vad gäller datorer) ska jag lägga upp karta och info om rundan. Vill gärna dela med mig av mina rundor i Stockholmstrakten. För övrigt tror jag väldigt mycket på denna typ av tempoträning. Då jag tävlar ganska sparsamt, behövs det lite ”tävlingsträning” då och då. Intervallträning är också väldigt bra och nödvändigt för att förbättra prestation och syreupptagning. Men att ibland köra en längre sträcka med ca 90% av sin maxpuls känner jag behövs då det är lång tid mellan riktiga tävlingar. Att helt enkelt vänja kroppen vid hårt arbete under en längre tid. Hårt men kul!!!

Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s